EXISTĂ MOŞ CRĂCIUN? – POVESTE!

Ce simplă şi vrednică de crezare este Evanghelia şi totuşi cu câtă uşurinţă oamenii acceptă să creadă mai degrabă o minciună. Dar nu numai atât. În loc să înveţe pe copiii lor adevărul curat şi care îi poate face liberi de păcat şi fericiţi, părinţi şi bunicii îi învaţă o minciună. Cel ce le aduce maşinuţa, sau bicicleta, păpuşa sau orice altă dorită jucărie este Moş Crăciun. Dar oare aşa să fie?                     

Este evident că nu poate exista o comparaţie reală între Domnul Isus şi Moş Crăciun. Care este motivaţia acestui argument? Să ne uităm la lucrurile în care, spun unii, Moş Crăciun s-ar asemăna cu Domnul Isus. Moş Crăciun trăieşte la Polul Nord, Domnul Isus este peste tot. Moşul se plimbă cu sania. Isus călătoreşte cu vântul şi merge pe ape. Moşul vine o dată pe an. Isus este un ajutor mereu prezent. Moţul îţi umple ciorapii cu cadouri. Isus are grijă de toate nevoile tale. Moşul coboară pe hornul casei tale fără invitaţie. Isus se opreşte la uşa ta şi bate, apoi intră în inima ta când îl inviţi. Ca să-l vezi pe Moş Crăciun, trebuie să stai la coadă. Isus este lângă tine, doar să-i spui numele. Moşul te lasă să te aşezi pe genunchii lui. Isus te lasă să te odihneşti în braţele Sale. Moşul nu-ţi cunoaşte numele, nu-ţi poate spune decât: “Bună, cum te cheamă?” Isus îţi ştie numele încă dinainte de a te naşte. Nu-ţi ştie numai numele, îţi ştie şi trecutul şi viitorul.

Moşul are o burtă plină cu perne. Isus are o inimă plină de dragoste. Tot ce poate oferi Moşul este “Ho, ho, ho!” Isus dăruieşte sănătate, ajutor, speranţă, bucurie. Moşul spune: ”Nu plânge”. Isus spune: “Lăsaţi-vă necazurile în grija mea că eu voi avea grijă de voi”. Micile ajutoare ale Moşului fac jucării. Isus face o viaţă nouă, repară inimi rănite şi cămine destrămate. Moşul poate să te facă să zâmbeşti. Isus îţi dă bucuria care te întăreşte. Moşul îţi lasă darurile sub pom. Isus a fost darul nostru din iesle şi care vrea să domnească pe tronul inimii tale.           

Trebuie să ne aducem aminte cine anume dă sens sărbătorii de Crăciun. Trebuie să-L sărbătorim din nou pe Isus de Crăciun. Isus este adevărata şi singura raţiune de a fi a acestui timp.           

Zicala: “Crăciunul este timpul darurilor şi al petrecerilor” nu se referă la cadourile de la Moş Crăciun, ci la darul pe care ni l-a făcut Isus venind să ne salveze şi să ne arate pe ce drum să mergem… Un gest adevărat de dragoste contează mai mult decât o mie de cadouri…           

Isus te iubeşte şi pe tine. Şi de dragul tău a părăsit gloria cerului, făcându-ţi şi ţie un loc unde să poţi petrece veşnicia. Poate calea într-acolo, nu este una lată şi nici uşoară. S-ar putea să fie cu spini şi batjocuri, cu umilinţe şi căderi, dar totuşi este mai bună decât cea pe care eşti acum şi care “duce la pierzare înaintea ta”. Azi încă mai poţi schimba ceva în viaţa ta. Fă-o cât mai degrab (Anonim).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: