Maxima

A PREACHER’S PRAYER

Oh, God, let me preach with enthusiasm

because of what Christ did,

not because of what the crowds think …

because of the salvation we have,

not the size of the group we have.

Use me, Oh, God,

not because its the hour for the message,

but because you’ve given me a message for the hour.

Amen!  

Maximă 

“Oricine se poate mânia, dar să te mânii numai pe cine trebuie, numai atât cât trebuie, doar atunci când trebuie, numai pentru ceea ce trebuie şi aşa cum trebuie este cu totul o altă problemă şi nu oricine o poate face”.  – Aristotel 

Şi cum se opreşteeeeeeeeeeeee eeee ???” 

Pe o şosea din USA, în mijlocul deşertului, trece un motociclist cu un motor super-dooper, 300 km/h… Când ajunge în dreptul unui bar, dintr-un orăşel mic, strigă: “Cine mai are motocicletă ca a meaaaaaaaaaaaaaaaa!” Peste o ora, iar trece şi strigă: “Cine mai are motocicletă ca a meaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!” După altă oră … “Cine mai are motocicletă ca a meaaaaaaaaaaaaaaa!”

Un tip din bar, enervat, iese afară şi strigă “Eu!”Ora următoare, iar trece tipul şi strigă: “Şi cum se opreşteeeeeeeeeeeeeeeee ???” 

Care a fost impresia ta despre acest motociclist când ai citit doar primele rânduri? Poate ai gândit ca şi mine că este tare mândru de motocicleta lui şi vrea să se dea şi el mare. Dar de fapt el voia să ştie cum se opreşte. Foarte adesea facem şi noi greşeala de a ne pripi şi judeca pe oameni înainte de a spune tot ce au de spus. „Ne pocăim, Doamne, de nevegherea şi lipsa noastră de înţelegere a celor care acţionează diferit de noi”.

Când am priceput morala însă, am văzut că el călărea pe ceva şi nu ştia cum se opreşte. Ceea ce începuse ca o aventură avea să se sfârşească curând într-un dezastru, pe care voia să-l evite. Mulţi încep să încerce aventura fumatului, a drogurilor, a alcoolului, a vieţii sexuale ilicite şi apoi îşi dau seama că nu se mai pot opri. Când ei vorbesc de aventurile lor, noi credem că vor să se laude cu ele. Şi unii chiar se laudă cu lucruri ruşinoase. Dar sunt şi din aceea care îşi fac de cunoscut aventurile pentru că ar vrea să ştie cum să se oprească.  

Se poate întâmpla că cel ce a spus că are şi el o motocicletă asemănătoare să o fi făcut-o doar ca să oprească pe motociclistul infatuat şi să-i lase în pace. Nu ştim dacă l-a ajutat în vreun fel oarecare. Nu ştim dacă i-a spus că motocicleta are şi frână.  Sunt şi oamenii din aceea care răspund doar ca să se afle în treabă. Dar sunt şi din aceea care ştiu cum să facă pe alţii să se oprească de pe drumul care „duce la pierzare înaintea lor.  

Să spunem celor ce merg spre autodistrugere prin poftele pe care le alimentează că este o frână. Să se oprească pentru o clipă la crucea Domnului Isus. Să contempleze moartea Domnului Isus. Să afle că locul păcătosului era pe cruce. Dar Domnul Isus a substituit pe păcătos, s-a încărcat cu păcatele lui şi a murit de dragul lui, ca justiţia divină să fie satisfăcută.   Păcatele şi plăcerile de orice fel ne vor distruge nu numai trupurile, familiile, fericirea, bunăstarea, tot ce cuprinde viaţa aceasta, ci chiar veşnicia, dacă nu ne oprim la Golgota. Acolo putem face pace cu noi înşine, pace cu Dumnezeu şi putem căpăta eliberarea pentru totdeauna de orice robie din partea celui rău. „Plata păcatului este moartea, dar darul fără plată a lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru” (Rom. 6:23).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: